Deze site maakt gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met ons cookie beleid.
Verberg deze melding

Snel zoeken:

Filter uw voorkeuren:

  • Natuursteenstrips
  • Graniet
  • Hardsteen / Kalksteen
  • Leisteen
  • Marmer
  • Travertin
  • Reining en Onderhoud

Sorteer op:

Prijs:

Categorie:

Merk:

Serie:

Ardex MG marmervoegmiddel 5 kg
binnen zilvergrijs

55440 - Ardex MG

€25,93

€23,33
per 1 zak incl. BTW

Ardex MG marmervoegmiddel 5 kg
binnen jurabeige

55460 - Ardex MG

€25,93

€23,33
per 1 zak incl. BTW

Ardex MG marmervoegmiddel 5 kg
binnen antraciet

55475 - Ardex MG

€25,93

€23,33
per 1 zak incl. BTW

Ardex MG marmervoegmiddel 5 kg
binnen zandbeige

55495 - Ardex MG

€25,93

€23,33
per 1 zak incl. BTW

Ardex N 23 W natuursteenlijm 25 kg
binnen Microtec wit

16771 - Ardex N 23 W

€66,96

€60,26
per 1 zak incl. BTW

Ardex MG marmervoegmiddel 5 kg
binnen briljant wit

19909 - Ardex MG

€25,93

€23,33
per 1 zak incl. BTW

Badkamerreiniger R159 1 lt
cementsluier- verwijderaar

HMK R159 - Moeller R159 (R59)

€15,74

€13,38
per 1 st incl. BTW

Steenconservering / kleurverdieper S235 1 lt
zijdeglans

HMK S235 - Moeller S235 (S35)

€24,64

€20,94
per 1 st incl. BTW

Natuursteenverze- geling S237 1 lt
zijdeglans

HMK S237 - Moeller S237 (S37)

€28,45

€24,18
per 1 st incl. BTW

ALGEMENE GEGEVENS NATUURSTEEN

 

SOORT MATERIALEN:

 

Marmer:

Is een metamorf gesteente, ontstaan doordat het sedimentgesteente (afzettingsgesteente) kalksteen gedurende een zeer lange tijd en onder enorme druk en temperatuurverschillen bij de vorming van gebergten een gedaantewisseling (metamorfose) heeft ondergaan.

 

Travertin:

Is een sedimentgesteente, ontstaan uit kalkrijk water, waardoor kalkafzetting op de bodem plaatsvond. Door afgestorven, vergane plantedelen, zijn gaatjes in het materiaal achtergebleven.

 

Leisteen:

Is een sedimentgesteente, ontstaan door afzetting in zee van door rivieren aangevoerd puin en slib uit door verwering afgebroken gebergten.

 

Kwartsiet:

Is een metamorf gesteente, ontstaan doordat het sedimentgesteente zandsteen een gedaanteverwisseling of metamorfose heeft ondergaan en wel gedurende een zeer lange tijd, door de enorme druk en temperatuurverschillen bij de vorming der gebergten.

 

Graniet:

Is een dieptegesteente, ontstaan uit magma, welke geleidelijk afgekoeld en onder grote, constante druk gevormd is. Door toedoen van verschillende mineralen is een grote verscheidenheid ontstaan in uitstraling en kunnen uiterlijk sterk in kleur en structuur verschillen.

 

Basalt:

Is uitvloeiinggesteenten, ontstaan door uitvloeiing van magma (lava) dat in contact is gekomen met de buitenwereld en vervolgens snel is afgekoeld en verhard. Het uiterlijk en de samenstelling zijn meestal zeer gelijkmatig.

 

Kwartsiet en leisteen worden door splijting gewonnen; zij hebben daarom een natuurlijk splijtvlak variërend van vlak tot grover (natuurlijk antislip). Kwartsiet en sommige leisteensoorten kennen een hogere slijtvastheid dan betontegels. Gezien de aard/gelaagdheid van kwartsiet en leisteen komen er na splijting géén platen voor, die eenzelfde dikte hebben. Tegels variëren in dikte gemiddeld van 8-25 mm. Het is tegenwoordig ook mogelijk diverse materialen in kwartsiet en leisteen op dikte gefreesd, ook wel gekalibreerd genoemd, te leveren. Michel Oprey & Beisterveld natuursteen informeert u graag over de mogelijkheden. Kwartsiet, leisteen, graniet en verscheidene basalten, marmer, travertin en hardsteen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.

 

Antislip: Kwartsiet en leisteen kenmerken zich door een natuurlijk splijtvlak met een stroef oppervlak. Gebrande en gezandstraalde graniet en basalt kennen soortgelijke eigenschappen. De hoge antislipwaarden van kwartsiet en leisteen zijn nauwelijks te evenaren door ander natuursteen of keramische tegels.

 

Bij travertin in de gezoete uitvoering, worden de gaatjes in het oppervlak gestopt met een steenlijm, cementpoeder of epoxy. Deze stopsels kunnen bij gebruik van vloerverwarming en eventuele slijtage loslaten. Hiervoor kan Michel Oprey & Beisterveld natuursteen niet aansprakelijk worden gesteld.

Of mail: info@loguswebwinkel.nl