Deze site maakt gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met ons cookie beleid.
Verberg deze melding

Klusvideo's van Logus

Of je nu een badkamermeubel wilt plaatsen of je gehele badkamervloer wilt betegelen, kijk voor het beste klusadvies naar één van onze video's. Hieronder vind je een overzicht van onze superhandige doe-het-zelf klusvideo’s waarmee je van elke klus een doe-het-zelf klus maakt! 

Meer klusvideo's
1. Hoe beoordeel je de ondergrond, wandtegels en vloertegels

Waar je ook van plan bent tegels te plaatsen, het is belangrijk om goed voorbereid te beginnen. Het beoordelen van je ondergrond is het eerste cruciale punt.

2. De perfecte tegelverdeling

Zit je te piekeren over de juiste tegelverdeling? Geen zorgen, de perfecte tegelverdeling uitrekenen is niet moeilijk en is eenvoudig zelf te doen.

3. Hoe snijd je een tegel precies op maat?

Het is altijd nodig om tegels op maat te snijden bij het betegelen van een vloer of wand. Er dient rekening gehouden te worden met bijvoorbeeld  lichtschakelaars, stopcontacten en de doorvoer van leidingen.

4. Startpunt betegelen bepalen

Voor het daadwerkelijk betegelen van de wand dien je je startpunt af te tekenen. Op deze manier vang je oneffenheden van de vloer en plafond op.

5. Grootte van de lijmkam

Een lijmkam dient om de lijm uit te smeren over het oppervlak. Bij een juiste verhouding zet je je tegel optimaal in de lijm. 

6. Aanmaken van lijm voor de wand

Zonder lijm geen tegelwerk. Belangrijk om een goede kwaliteit lijm te nemen. Loguswebwinkel voert alleen gerenommeerde merken. Hier is specifiek gekozen voor het merk Ardex.

7. Aanbrengen van lijm op de wand

Verdeel de lijm ruimschoots met de lijmkam op de ondergrond. Zorg ervoor dat de stroken op de wand horizontaal gestreken worden. Op deze manier voorkom je dat bij een lekkage vocht via de lijnen naar benden kan lopen.

8. Betegelen van de wand

Heb je het idee om je douche, toilet, keuken of woonkamer te betegelen? Met dit stappenplan van Loguswebwinkel leren wij je hoe je een muur betegeld. Volg de eenvoudige stappen naar een uitstekend resultaat.

9. Hoe betegel je een vloer?

Tegels in de badkamer, keuken of woonkamer is de beste manier om je vloer af te werken, het bied niet alleen optimale bescherming tegen vocht maar ziet er ook nog eens fantastisch uit.

10. Aanmaken van lijm voor de vloer

Het voornaamste verschil tussen het leggen van een tegelvloer en het betegelen van een wand is de lijmsoort. Bij het aanmaken van lijm voor de vloer gebruik je een lijm die meer vulmiddel bevat. Dit komt doordat de vloertegel ruwer aan de onderkant is.

11. Aanbrengen van lijm op de vloer

We zijn aangekomen bij het aanbrengen van de lijm. Zorg ervoor dat de vloer volledig egaal is, ga grondig na of je vloer mooi vlak is. Maak de ondergrond voor het lijmen vrij van stof, vet en andere resten.

12. Vloer betegelen

Ben je bezig met het leggen van vloertegels? Hoe je dit het beste aanpakt zie je in dit filmpje. Alle informatie, zodat je zelf aan de slag kan. Kijk voor meerdere doe het zelfjes op onze montage pagina.

13. Voegsel aanmaken

Een mooie voeg geeft dat beetje extra om een wand of vloer te laten stralen. Met een voeg kan je een prachtig eindresultaat creëren.

14. Voegen van de wandtegels

Na het uitharden van de lijm kunnen de wandtegels gevoegd worden. Er wordt gezegd dat de voeg het uiteindelijke tegelwerk kan maken of breken. Zorg dus voor een strakke en mooie kleur voeg die past bij je tegelwerk.

15. Voegen van de vloertegels

Niet alleen de vorm, kleur en reliëf van de vloertegel bepalen de uitstraling van de gehele ruimte maar ook de kleur en breedte van de voeg.

16. Afkitten van de wand en/of vloer

Niet alleen de vorm, kleur en reliëf van de vloertegel bepalen de uitstraling van de gehele ruimte maar ook de kleur en breedte van de voeg.

17. Wastafel monteren

Een wastafel is een onmisbaar onderdeel in je badkamer. Je maakt er elke dag gebruik van. Misschien ben je bezig met een compleet nieuwe badkamer of zijn sommige dingen aan vervanging toe.

18. Monteren wastafelkraan op de wastafel

Loguswebwinkel helpt je graag bij elke klus in en om je huis. Wij geloven dat iedereen kan klussen. Het monteren van een kraan is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij het stappenplan van Loguswebwinkel.

19. Badkamermeubel plaatsen

Een badkamermeubel is vaak samen met de spiegelkast het enigste meubel van de badkamer. De meubels zijn via Loguswebwinkel in vele modellen, maten, kleuren en merken verkrijgbaar. Bedenk wat het best in je badkamer past.

20. Ophangpunten badkamermeubel aftekenen

De ophangpunten aftekenen van een badkamermeubel vergt precisie. Probeer zo nauwkeurig mogelijk te zijn en gebruik ten alle tijden een waterpas op de wand. Op deze manier voorkom je fouten en oneffenheden.

21. Boren ophangpunten badkamermeubel

Bij het boren van de ophangpunten van het badkamermeubel dien je voorzichtig te werk te gaan. Je wilt niet dat er scheurvorming of barsten in je tegelwerk komt. Dit zou uitermate zonde zijn.

22. Afstellen van je badkamermeubel

Je wilt natuurlijk optimaal van je meubel genieten, zorg daarom dat die waterpas tegen de muur aan staat. Zo staat je meubel niet alleen netter maar voorkom je ook ergernis in de toekomst.

23. Monteren wastafel op badkamermeubel

Een mooi design badkamermeubel is niets zonder een wastafel. Zorg er in ieder geval voor dat de wastafel past op je badkamermeubel. Het monteren van je wastafel op een badkamermeubel is vrij eenvoudig.

24. Watertoevoer en waterafvoer aansluiten

Als je zelf de wateraanvoer en waterafvoer gaat aansluiten is het noodzaak eerst een plan te maken. Wij hebben in dit filmpje een voorzet gegeven hoe je in het algemeen je watertoevoer en waterafvoer aansluit.

25. Afstellen lades badkamermeubel

Wanneer je kiest voor een badkamermeubel, bedenk dan waarvoor je hem allemaal voor gaat gebruiken. Een gezin met vier kinderen heeft nu eenmaal meer ruimte nodig dan iemand zonder kinderen.

26. Spiegel in de badkamer, boven het wastafelmeubel plaatsen

Een badkamerspiegel is onmisbaar in elke badkamer. Dagelijks kijk je erin om jezelf te verfraaien. Bedenk dus goed wat voor spiegel bij jou in de badkamer past.